6 fordeler med ordentlig hjemmelader til din elbil eller hybrid

Flere og flere nordmenn velger å kjøre elektrisk, ikke bare for å skåne miljøet, men også for å spare tid og penger.

Om du skal begynne å kjøre elektrisk, er det viktig å tenke hjemmelading av din elbil og hybrid. Folkeladeren er både trygg og enkel og fås til en konkurransedyktig pris.

Flere og flere nordmenn velger å kjøre elektrisk, ikke bare for å skåne miljøet, men også for å spare tid og penger. Her i Norge får du nemlig flere fordeler som elbilsjåfør, både når det kommer til avgifter, parkering og hvilke filer du kan benytte deg av når du kjører. 

En annen stor fordel som får mange til å bytte ut fossilbilene sine, er pengene de sparer på bensin og diesel, og selvfølgelig utslippet de unngår. El- og hybridbiler kan nemlig lade billig og enkelt både på tur og hjemme hos deg selv, så lenge du har en ordentlig hjemmelader til elbil.

Hvorfor ha hjemmelader til elbil?

Om du kjører elbil eller ladbar hybrid, er det viktig å ha en trygg og grei løsning for hjemmelading. I Norge har vi i dag en hel del offentlige ladestasjoner man kan benytte seg av, for eksempel når du skal kjøre lenger enn rekkevidden på elbilen din tillater, eller kjører hjemmefra uten fulladet bil. Det smarteste, både for deg og lommeboken din, er forøvrig å installere en ladeboks i hjemmet.

Det er hjemme du kommer til å lade bilen din mest, derfor vil det å investere i en skikkelig lader være en god idé. Når det kommer til selve laderen bør du ha høye krav – den skal være enkel og trygg å bruke, både for deg og ditt elektriske anlegg. 

Mange ønsker å spare penger og synes det er styrete å få installert en ordentlig ladestasjon hjemme, derfor tar de i bruk en vanlig jordet stikkontakt for ladingen. For alle elbil- og hybrideiere som skal lade hjemme, anbefaler Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) ladebokser som den sikreste og mest effektive løsningen på dagens marked. 

Fordeler med en ordentlig hjemmelader

Det er svært praktisk å lade elbilen hjemme, for eksempel sparer du både tid og penger når du lader bilen om natten mens strømprisen er på sitt laveste. Her er noen andre viktige fordeler ved å ha en ordentlig hjemmelader.

  1. Bedre sikkerhet for husets elektriske system, og for bilen
  2. Mindre brannfarlig enn å lade i vanlige stikkontakter
  3. Lettere å unngå alvorlige jordfeil, da en ladeboks vil avbryte lading dersom feil oppstår
  4. Mulighet for hurtiglading
  5. Risikoen for at det ryker en sikring i løpet av natten er mindre, dermed slipper du å våkne med en bil uten tilstrekkelig strøm
  6. Ladingen er betydelig mer effektiv med en ladeboks, med en vanlig stikkontakt har du lavere ladeeffekt

Folkeladeren

I 1994 ble selskapet Folkeladeren etablert av Arne Magnus Berge, som fremdeles er daglig leder. Den gang produserte vi automater, som spilleautomater, men i 2014 endret fokuset seg og vi startet produksjon av elbilladere. 

Ladeboksen Folkeladeren ble lansert i 2018 med visjonen om å tilby norske elbilister en løsning for hjemmelading av elbil som var både trygg, enkelt å bruke og rimelig å kjøpe. Markedet er fullt av kompliserte elbilladere med funksjoner du ikke har behov for, Folkeladerens ladeboks er derimot svært ukomplisert.

Vår hjemmelader

Vår ladeboks produseres på Nøtterøy, i egen regi ved hjelp av egen ekspertise og kunnskap om norske forhold. Vi bruker kun kvalitetskomponenter fra ledende globale aktører. I tillegg er vi svært opptatt av å følge alle myndighetenes krav og tester ladeboksene ordentlig før de går videre til forbrukerne. 

Har du elbil med Type2-kontakt er Folkeladeren en utmerket løsning for hjemmelading, noe de fleste elbiler og hybrider i Norge i dag har. Folkeladeren er spesielt godt egnet for de små og mellomstore bilene, men kunder som eier større elbiler har også vært fornøyde med vår ladeboks. 

Ladeboksen kan du få tak i hos diverse forhandlere og via elektroinstallatører. Hvor og hvem kan du finne på våre nettsider eller ved å ta kontakt med oss.

Folkeladeren tilbyr en ladeboks til hjemmelading av elbil som er enkel å bruke, trygg og rimelig i pris. Sjekk ut våre nettsider for mer informasjon, eller kontakt oss dersom du har spørsmål.

Del:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Elbilladere

Relaterte artikler

Ladeboks og 6 interessante fakta om elbil

Når du skal kjøpe elbil er det viktig å begynne å tenke på lademuligheter så fort som mulig, det beste er å ha ladeløsningene på plass allerede før du henter bilen.