Ladeboks og 6 interessante fakta om elbil

Når du skal kjøpe elbil er det viktig å begynne å tenke på lademuligheter så fort som mulig, det beste er å ha ladeløsningene på plass allerede før du henter bilen. 

Kjører du elektrisk, er det essensielt å finne en trygg lademulighet som er enkel å bruke. Folkeladeren er en god ladeboks til elbil og ladbar hybrid.

Når du skal kjøpe elbil er det viktig å begynne å tenke på lademuligheter så fort som mulig, det beste er å ha ladeløsningene på plass allerede før du henter bilen. 

Noen er skeptiske til ladeboks til elbil. De tenker det er for mye styr og en helt unødvendig utgift. Dette er langt fra sannheten: Med en skikkelig elbillader oppnår du tryggere, mindre brannfarlig og raskere lading enn når du lader i en vanlig stikkontakt. Det er også bedre for ditt elektriske anlegg.

Et annet stort pluss er at du får ladet din elbil hjemme over natten, mens strømprisene er på sitt laveste. Slik våkner du med en fulladet bil på en rimelig måte, og kan benytte deg minst mulig av offentlige ladestasjoner, der du kan måtte stå i kø i lang tid.

Ladeboks hos Folkeladeren

Vi i Folkeladeren tilbyr en trygg og rimelig ladeboks til elbil og ladbar hybrid som er enkel å bruke for de aller fleste elbilister. 

Da selskapet ble etablert i 1994, drev vi hovedsakelig med produksjon av automater, som blant annet spilleautomater. Dette endret seg i 2014 da fokuset gikk over på elbilladere. I 2018 lanserte vi ladeboksen Folkeladeren.

Trygg og praktisk løsning for de fleste elbiler

Folkeladeren er en super ladeløsning for bilene som bruker Type2 kontakt. Dette innebærer de fleste små og mellomstore elbiler og ladbare hybrider, men også eiere av større elbiler, som Tesla Model X, er svært fornøyde med produktet vårt. 

Målet var å skape en lader som gir sikker lading av elbil, ikke koster en formue og er enkel å bruke. Ved å fjerne unødvendige funksjoner fra ladeboksen gir vi norske elbilbrukere en trygg og effektiv løsning for hjemmelading.

6 interessante fakta om elbil

Elbilen har i mange land, spesielt i Norge, blitt svært vanlig å se på veiene. Flere og flere går til innkjøp av elektriske kjøretøy, både for å leve mer miljøbevisst og for å skåne lommeboken. Det er likevel mye folk ikke vet om disse bilene.

Den første elbilen er eldre enn du tror

Selv om vi lenge har tenkt på elektrisk kjøretøy som “fremtiden”, ble den første elbilen faktisk bygget allerede i 1884 av en britisk innovatør ved navn Thomas Parker. De første elektriske kjøretøyene ble til allerede på tidlig 1830-tallet, men det var ikke før senere i århundret at de ble ordentlig praktiske. 

Dessverre var fossilbiler raskere, hadde lengre rekkevidde og billigere enn elbilene på den tiden og tok derfor over markedet.

Verdens mest populære elbil

Den mest populære elbilen i verden er Nissan Leaf, som ble lansert i slutten av 2010. Bilen er solgt i over 35 land og har solgt mer enn 300 000 enheter globalt. Man sier at Nissan Leaf var bilen som gjorde elbil vanlig, eller “mainstream.” 

Tyngre og tryggere

Elbiler er faktisk 10-25% tyngre enn vanlige fossilbiler. Dette er med på å gjøre bilen tryggere da den ekstra vekten gjør at det tar lengre tid å stoppe under bremsing. Dette kan redusere skadeomfanget for passasjerene under en kollisjon. 

Veldig stille

En elbil er også betydelig mer stille enn diesel- og bensinbiler. Da motoren ikke forbrenner fossilt drivstoff, som er det som vanligvis lager mye lyd, er elbilene nesten lydløse. Dette er deilig for både sjåfør og omgivelsene, men kan også være en utfordring da fotgjengere ikke hører bilen komme.

Lite vedlikehold

Det er svært lite vedlikehold forbundet med en elbil. I motsetning til fossilbiler, som kommer med mange kompliserte, mekaniske deler, er elbilen bygget rundt et batteri. De har ikke komponenter som olje, luftfilter, sylinderholder, tennplugger osv, som kan utsettes for slitasje og gå i stykker. Bilen har fremdeles noen driftskostnader, men ikke i nærheten av hva en fossilbil har. 

Lavt energiforbruk

En bensin- og dieselbil har et energiforbruk på 10 p/mi (pennies per mile), mens en elbil i gjennomsnitt har et forbruk på 1,75 p/mi. Som du ser har en elbil et vesentlig lavere energiforbruk. 

Er du på jakt etter en ladeboks til elbil? Folkeladeren er en enkel, trygg og rimelig hjemmelader for både elbil og plug-in hybrid. Kjøp den via våre nettsider i dag!

Del:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Elbilladere

Relaterte artikler

Ladeboks og 6 interessante fakta om elbil

Når du skal kjøpe elbil er det viktig å begynne å tenke på lademuligheter så fort som mulig, det beste er å ha ladeløsningene på plass allerede før du henter bilen.