Elbillader fra Folkeladeren og fordelene med å kjøre elbil

Dersom du har en elbil eller ladbar hybrid, lønner det seg å gå til innkjøp av en god elbillader du kan bruke til å “fylle tanken” på bilen din hjemme.

Er du på jakt etter en trygg, praktisk og rimelig elbillader? Folkeladeren er perfekt for hjemmelading av både elbil og hybridbil og er tilgjengelig i hele Norge.

Dersom du har en elbil eller ladbar hybrid, lønner det seg å gå til innkjøp av en god elbillader du kan bruke til å “fylle tanken” på bilen din hjemme. Bruk av vanlige stikkontakter kan være både ineffektivt og farlig, derfor er en trygg hjemmelader til elbil en essensiell investering når du kjører elektrisk.

Dette er Folkeladeren

Selskapet Folkeladeren ble etablert i 1994 og har siden oppstart blitt ledet av vår daglige leder Arne Magnus Berge. I utgangspunktet satset vi på produksjon av automater, blant annet spilleautomater, men siden 2014 har vi hatt fullt fokus på ebilladere. I 2018 lanserte vi Folkeladeren.

En enkel og praktisk lader til elbil

Ideen bak ladeboksen fra Folkeladeren var å tilby norske elbilsjåfører en rimelig, trygg og praktisk løsning for hjemmelading. Dagens marked er fullt av avanserte ladebokser med flere unødvendige funksjoner. Ved å droppe disse får du en ladeboks som er enklere å bruke til en lavere pris.

Folkeladeren er en elbillader som vi bygger i egen regi på Nøtterøy. Her brukes kun kvalitetskomponenter fra ledende globale aktører, samt vår egen ekspertise og kunnskap om norske forhold. Vi følger selvsagt alle krav fra myndighetene og tester alle laderne nøye før de sendes ut til forhandlerne.

Vår lader passer for alle elbiler med Type2-kontakt, som inkluderer de aller fleste nyere elbiler på det norske markedet. For små og mellomstore elbiler og ladbare hybridbiler er Folkeladeren særlig effektiv, men også kunder med større biler, som Tesla X, er svært fornøyde. 

Du får tak i Folkeladeren hos et utvalg forhandlere, men ladeboksen selges hovedsakelig via elektroinstallatører i de fleste regioner i Norge. 

Fordeler med å kjøre elbil

Det er mange fordeler med å være elbilsjåfør, spesielt i Norge. Ikke bare kan du spare penger og ta hensyn til miljøet – det er også praktisk på flere andre måter. 

Avgifter 

Som elbileier er du fritatt for flere små og store avgifter. Blant annet er du fritatt for trafikkforsikringsavgift, eller årsavgift som det tidligere var kjent som. Du fritas også omregistreringsavgiften når du kjøper bilen brukt, noe som er en stor fordel om du skal selge bilen.

Når du kjøper eller leaser en elbil er du fritatt både merverdiavgiften på 25%, også på eventuelt tilleggsutstyr, og engangsavgift. I tillegg får du redusert bompengetakst – noen steder får du fullstendig fritak også her. Flere ferger lar deg også ha med elbilen gratis.

For firmaer er det også store fordeler ved å bruke elektriske kjøretøy. Du får også hele 40% reduksjon i fordelsbeskatningen for firmabil dersom du bruker en elbil som din firmabil. Firmaer som kjøper og bruker elektriske varebiler får støtte fra Enova på mellom 15.000 og 50.000 kroner, avhengig av størrelsen på bilen. I tillegg kan du søke om støtte til kjøp av ladeboks på opptil 5000 kroner. 

Praktisk i trafikken

Det er flere ting som gjør det å kjøre elbil praktisk, men de to største fordelene er parkeringsmuligheter og kollektivfelt.

I Norge har regjeringen bestemt at du som kjører elbil kun skal betale maksimalt 50% av det diesel- og bensinbiler betaler for parkering. Forskriften har ikke trådt i kraft enda, men er lovet innen kort tid. I mars 2020 ble det innført en pris på 20% i Oslo av det fossilbiler betaler, men det er allerede gratis noen steder i Norge. 

Når det kommer til kollektivfelt kan du med elbil kjøre i mange av dem, men de er ofte regulert av skilt. Enkelte steder har du kun lov å benytte deg av dem på enkelte tider av døgnet. Følger du skiltene og reglene for kollektiv- og sambruksfelt, kan du trygt bruke disse feltene, for eksempel når det er mye trafikk. 

Folkeladeren er en enkel, trygg og praktisk elbillader og en perfekt løsning for lading av elbil og hybridbil til hjemmet.

Del:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Elbilladere

Relaterte artikler

Ladeboks og 6 interessante fakta om elbil

Når du skal kjøpe elbil er det viktig å begynne å tenke på lademuligheter så fort som mulig, det beste er å ha ladeløsningene på plass allerede før du henter bilen.