Ladestasjon elbil og historien om elbilens utvikling

Mange som kjører elbil og hybrid gjør feilen med å lade bilen hjemme i vanlig stikkontakt. Om dette gjøres feil kan det være svært farlig, både for deg, bilen din og ditt elektriske anlegg.

For dere som kjører elektrisk, er en trygg og effektiv ladestasjon til elbil og ladbar hybrid hjemme essensielt. Folkeladeren tilbyr nettopp dette, til en rimelig pris.

Mange som kjører elbil og hybrid gjør feilen med å lade bilen hjemme i vanlig stikkontakt. Om dette gjøres feil kan det være svært farlig, både for deg, bilen din og ditt elektriske anlegg. Det minst brannfarlige og mest effektive alternativet er en ordentlig, god ladeboks. 

Når du installerer en ladestasjon til elbil i ditt hjem, får du flere fordeler. Ikke bare kan du være sikrere på at bilen, huset og familien din er trygge, men du sparer også både tid og penger. Det er om natten at strømprisene er på sitt laveste, og dermed den beste tiden å “fylle tanken” på. Hjemmelading er også generelt billigere enn lading på offentlige ladestasjoner, selv om ladestasjonene i Norge er svært gode og rimelige.

Lading av elbil i vanlig stikkontakt kan ta svært lang tid, og utsette både bilen og ditt elektriske anlegg for skade. Om du installerer en god elbillader, som Folkeladerens ladeboks, fullader du bilen raskere.

Ladestasjon til elbil fra Folkeladeren

Da daglig leder Arne Magnus Berge etablerte selskapet i 1994, satset han hovedsakelig på spill- og andre automater. I 2014 endret selskapet fokus og begynte å produsere ladeboks til elbil og ladbar hybrid, før vi i 2018 lanserte Folkeladeren. 

I egen regi produserer vi ladeboksene våre på Nøtterøy utenfor Tønsberg, hvor vi selvsagt følger alle myndighetenes krav. Komponentene vi bruker er av høy kvalitet og kommer fra ledende globale aktører, og vi har høy kunnskap og ekspertise innen norske forhold. Alle produktene våre testes nøye før de sendes videre.

En trygg og rimelig løsning for hjemmelading

Vårt mål har hele tiden vært å tilby elbilister på det norske markedet en trygg, praktisk og rimelig løsning for hjemmelading. I dag er det svært mange ladere å velge mellom, mange av disse er kompliserte, med mange unødvendige funksjoner. Disse har vi kuttet ut for å få en lader som er så ukomplisert og lett å forstå seg på som mulig.

Folkeladerens ladestasjon passer for elbiler og hybridbiler som bruker Type2-kontakt, noe de fleste nyere elbiler på det norske markedet gjør. Spesielt for små og mellomstore biler er Folkeladeren godt egnet, men også kunder med større biler har gitt gode tilbakemeldinger.

Elbilens utvikling

I løpet av det siste tiåret har elbilen virkelig rukket å ta verden med storm, og spesielt i Norge ser vi dem nå overalt. De finnes i alle prisklasser, og de fleste store merkene har sluppet sin versjon av et elektrisk kjøretøy. 

Innovasjon på 1800-tallet

Flere har tenkt på elbilen som en fremtidsbil, en innovasjon som så dagens lys for kort tiden. Det mange ikke vet er at den første elbilen faktisk ble konstruert tidlig på 1830-tallet – da som en elektrisk drevet kjerre med uoppladbare bly-syre batterier. 

Senere i århundret, på 1860-tallet, ble det mulig å lade opp batterier, noe som gjorde at utviklingen av den elektriske motoren fortsatte for fullt. Målet var å erstatte hestetransporten.

Så tidlig fordelene med elbiler

Den første masseproduksjonen av elbiler begynte allerede på slutten av 1890-tallet i USA. Tanken var å skape moderne taxier til innbyggerne i New York, og selv om fossilmotoren også hadde kommet på banen, hadde elektriske biler mange fordeler: 

De var utslippsfrie, stille, hadde ikke farlig og eksplosivt drivstoff om bord, lettere å kjøre og trengte ikke å varmes opp før kjøring, slik flere dampdrevne kjøretøy måtte. De var også raskere, og i 1899 var det en elektrisk bil som ble den første til å nå en fart på over 100 km/t.

En ny start på 90-tallet

Dessverre tok fossilbilene over etter kort tid – de var billigere å produsere og kunne kjøre mye lengre enn elbilene, som den gang hadde en rekkevidde på kun 40 km. Da Ford kom på banen med sin masseproduserte bensinbil, ble optimismen rundt elbilene lagt på is i lang tid, helt til miljøproblematikken ble en del av den politiske agendaen på slutten av 90-tallet.

Problemene med elbilen var fremdeles de samme; vanskeligheter med lading, kort rekkevidde og dyr produksjon. Jobben med å fikse disse startet for fullt på starten av 2000-tallet, og utviklingen av batteriene gikk raskt og bra.

Produksjonskostnadene sank og lademulighetene ble bedre og flere. Kombinert med gode insentiver fra staten har dette vært viktige grunner til at salget av elbiler økte raskt på 2010-tallet. I dag er de fremdeles under utvikling, og planen er å kun produsere elektriske biler i fremtiden.

Kjøp Folkeladeren via våre nettsider hvis du er på jakt etter en god ladestasjon for elbil eller hybrid, er Folkeladeren et godt alternativ.

Del:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Elbilladere

Relaterte artikler

Ladeboks og 6 interessante fakta om elbil

Når du skal kjøpe elbil er det viktig å begynne å tenke på lademuligheter så fort som mulig, det beste er å ha ladeløsningene på plass allerede før du henter bilen.